HOE SPREEK JE CURRICULUM VITAE UIT

Het werk aan zijn proefschrift ging voor. Ik gebruik die taal, ik denk erin, ik droom erin. Het is een echt land, met zijn eigen problemen en nadelen. Maar volgens mij zou er wel degelijk goed onderzoek naar gedaan kunnen worden. Die man bleek een topambtenaar te zijn bij de Rijksluchtvaartdienst.

Binnenkort moet hier echter verandering in komen: Dat is nog een hele puzzel: In het Spokaans bestaan constructies die in geen enkele andere taal voorkomen. Ook als hij over zijn eigen werk praat, zegt hij liever dat hij de taal onderzoekt, dan dat hij haar bedenkt of maakt. Er komen ook veel leenwoorden uit het Engels.

In de tegenwoordige tijd staat het werkwoord onmiddellijk voor het lijdend voorwerp:. Petriy trempe ef mimpit? Dat niemand anders de taal in de tussenliggende periode geleerd heeft, belet hem niet nog steeds dagelijks met grote precisie en ijzeren consequentie te werken aan zijn jeugddroom. De zangeres Mania Kats heeft Spokaanse liederen op haar repertoire staan en vermeldt zelfs op haar curriculum vitae dat ze zich bezighoudt met traditionele Spokaanse muziek.

Account Suspended

Lisa het ding huilt. Ook als hij over zijn eigen werk praat, zegt hij liever dat hij de taal onderzoekt, dan dat hij haar bedenkt of maakt. En wie weet verschijnt er ook nog een keer een boek over het Spokaans in het Engels. Tweehuysen is altijd trouw gebleven aan de eerste opzet.

  PCSS HOMEWORK PAGE

In het Spokaans bestaan ucrriculum die in geen enkele andere taal voorkomen. Binnenkort moet hier echter verandering in komen: In ieder geval heeft Rolandt Tweehuysen het dan voor het nageslacht vastgelegd. Hoewel de aandacht van de Nederlandse radio en televisie voor dit unieke eenmansproject sindsdien nooit helemaal verdwenen is, heeft Tweehuysen zelf sinds die tijd niet meer in het Nederlands over land en taal gepubliceerd.

Ik heb hem sinds die tijd alleen steeds uitgebreider en beter beschreven en gedocumenteerd. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft het persbericht over deze ondertekening onderschept omdat de voorlichters vonden dat de minister zich op deze manier belachelijk maakte, en daarom verscheen er alleen een berichtje in de Volkskrant. Die man bleek een topambtenaar te zijn bij de Rijksluchtvaartdienst.

Wat en hoe in het Spokaans

Begin jaren tachtig was er een kleine golf van belangstelling. Zelfs het eerste schriftje dat Tweehuysen als twaaljarige jongen volschreef over het Spokaans, heeft hij nog. In de tegenwoordige tijd staat het werkwoord onmiddellijk voor het lijdend voorwerp: Spocanair mag van en naar Schiphol vliegen en een keer per jaar mag een delegatie van de Spokaanse overheid het Nederlandse vliegveld controleren op veiligheid en bestendigheid tegen terroristische aanslagen.

hoe spreek je curriculum vitae uit

Er komen ook veel leenwoorden uit het Engels. Maar hoewel de medeklinker verdween, bleef de klemtoon staan.

Wat en hoe in het Spokaans

Het komt niet vaak voor dat andere taalkundigen serieus over het Spokaans nadenken. Alleen de spelling wordt aangepast. Een paar maanden later had hij de zaak rond, en kon het contract door de betrokken ministers ondertekend worden. Maar die mensen zijn toch met andere dingen bezig dan ik.

  HALIMBAWA NG THESIS SA FILIPINO 2 TUNGKOL SA NEGOSYO

Zelfs de enige Nederlander die serieus geprobeerd heeft Spokaans te leren, moet toegeven dat zijn spreek- en luistervaardigheid na tientallen jaren van studie onder de maat zijn. Ook de cultuur van het land, dat speek twee keer zo groot is als Nederland en ongeveer zeven miljoen inwoners telt, heeft Tweehuysen nauwkeurig vastgelegd.

Zij ondertekenden tijdens een plechtig ceremonieel het verdrag in drie talen Nederlands, Spokaans en Engels. Is het nog wel nodig om Spokaans te leren? Ik vertelde onder andere dat de luchtvaartmaatschappij Spocanair enkele malen per week op Schiphol vliegt.

hoe spreek je curriculum vitae uit

Hij heeft het systeem alleen steeds verder uitgewerkt. Het Spokaans doet het op een heel andere manier.

hoe spreek je curriculum vitae uit

Ik zou weleens iemand willen horen die Spokaans hooe zonder mijn zware Nederlandse accent. Te flauw voor woorden, vond ik dat. Het werk aan zijn proefschrift ging voor. Dat is nog een hele puzzel: